Последни новини на сайта:

Раздел: ЕРАЗЪМ +

Една незабравима възможност

Малта е малка островна държава в средата на Средиземно море, съчетаваща в своята култура духа на Изтока и Запада. С колоритен език, който е смесица от арабски, италиански, английски, френски и испански, с прекрасен климат, красива архитектура, гостоприемен народ и вкусна храна. Под слънчевото небе, островът е изпъстрен с градове, наредени един до друг, в които са вплетени интересни улучки, където всяка една сграда има своето име.

Обучението “Spice up your teaching ideas” на ETI Malta бе изключително полезно. Прекрасна подготовка от страна на организаторите на курса във всеки един аспект. От самото посрещане на летището, настаняване и представяне на обучението. Всеки един курс залегнал в обучението бе представен достъпно, изчерпателно, с изключителен професионализъм и подготовка от страна на нашия обучаващ преподавател- госпожа Валери Замит. Към всеки един курс ни бяха подготвени и предоставени материали, ресурси, идеи и интернет линкове. Колегите – учители от Швеция, Германия,Полша и България, с които работихме, споделиха богатия си опит и отлични педагогически качества и умения, както и страхотни идеи и проекти, които прилагат чрез своите образователни системи в училищата.

Изключително съм щастлива, че ми бе дадена възможност да придобия и разширя знанията си, да срещна нови хора и да бъда част от културата на Малта.

Г-жа.Анна Джарова,

учител по английски език

МАЛТА – ОСТРОВЪТ С ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ

     От  началото на тази учебна година Иновативно СУ „Св.св. Кирил и Методий“, Велинград  работи по проект на програма Еразъм+, КД1- „Иновационни подходи при обучението по английски език“. Целта на програмата е да се освежат идеите за преподаване на английски език, за да стане то по-ефективно и да отговори на желанията на съвременните ученици.

     В рамките на проекта първата мобилност е вече факт. Ч етирима  учители по английски език – г-жа.Рила Попова,  г-жа.Нелли Калъчева, г-жа. Анна Джарова и г-жа.Елена Тетимова посетиха ETI, Малта и взеха участие в обучителен курс- „Spice up your teaching ideas”(„ Подправете идеите си за преподаване”). Методическите насоки, които бяха практически преподадени, бяха едновременно новаторски и дидактически издържани – по много лек и приятен начин бе обяснено, че диктовките не са задължително досадни, че граматика може да се преподава и под формата на игра, че съвременните песни са чудесна възможност за запомняне на идиоми, а упражненията за слушане с разбиране могат да бъдат неочаквано лесни. Всичко зависи от желанието на учителя да бъде част не само от процеса на преподаване, а и от процеса на усвояване на знанията.

     Ние имаме това желание, плюс вдъхновението да обменяме добри практики  и да допълваме информацията със собствени идеи и методически насоки.

     Уважаеми колеги учители, струва си понякога да се превърнем в ученици. Усещането е освежаващо!

     Старши учител по англ.език: Рила Попова

СУ „Св.св. Кирил и Методий“ продължава работа по европейски проекти

     Учителите по английски език в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ получиха подаръка си по случай патронния празник на училището. Най-подходящият дар за амбициозни специалисти – възможност за получаване на европейска квалификация.

     Спечеленият проект е по програма Еразъм+, КД1, Образователна мобилност за граждани – мобилност на персонал в училищно образование. Името на проекта е: „Иновационни подходи в обучението по английски език“.

      Седем учители ще посетят курсове в Малта и във Великобритания. Особено внимание е обърнато при подбора на курсовете – за нас е важно да можем да отговорим на изискванията на търсещите и неспокойни ученици за по-интересен и новаторски начин на представяне на учебния материал по английски език. Нашите ученици го заслужават, а ние сме готови да го осигурим!

Честито на учителите и учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“!

Приключение до Румъния и обратно

     За 6-а поредна година СУ „Св. св. Кирил и Методий”- гр.Велинград  участва и реализира проект за сътрудничество, иновации и обмен на добри практики по програма „Erasmus+”.

 

TRAVELLING TO ROMANIA

ТАМ, КЪДЕТО ЖИВЕЯТ АМАЗОНКИТЕ

В СОУ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“,ВЕЛИНГРАД  СЕ РАБОТИ ПО ДВА ПРОЕКТА ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+. ЩЕ СПРА ВНИМАНИЕТО ВИ НА ПРОЕКТА НА ТЕМА: „OPEN YOUR ARMS FOR WHO NEED THEM“, С ДВУГОДИШЕН ПЕРИОД НА ДЕЙНОСТИТЕ И МНОГОНАЦИОНАЛНО УЧАСТИЕ. ИМАМЕ ПАРТНЬОРИ ОТ ТУРЦИЯ, ИТАЛИЯ И РУМЪНИЯ.

ПЪРВОТО ПЪТУВАНЕ БЕ В САМСУН – ТОВА Е ТУРСКАТА ЧЕРНОМОРСКА ПЕРЛА, А ОСВЕН ТОВА Е И МЯСТОТО, КЪДЕТО СА ЖИВЕЛИ АМАЗОНКИТЕ В ДРЕВНОСТТА. ДА, СТАВА ВЪПРОС ТОЧНО ЗА ТЕЗИ КРАСИВИ, ВОЙНСТВЕНИ И НЕЗАВИСИМИ ЖЕНИ, ЗА КОИТО СМЕ УЧИЛИ В ЧАСОВЕТЕ ПО СТАРОГРЪЦКА ЛИТЕРАТУРА.

ВЪПРЕКИ НАТОВАРЕНАТА ПРОГРАМА И МНОЖЕСТВОТО ЗАДАЧИ, С КОИТО СЕ СПРАВИХМЕ, ИМАШЕ ВРЕМЕ ДА СЕ НАСЛАДИМ НА ЧУДЕСНАТА ОБИКОЛКА НА ГРАДА, ПРЕКРАСНО РАЗПОЛОЖЕН ПО КРАЙБРЕЖИЕТО. МУЗЕЯТ НА ОТКРИТО И ВПЕЧАТЛЯВАЩО РЕАЛИСТИЧНИТЕ ВОСЪЧНИ КУКЛИ ОТЛИЧНО ОНАГЛЕДЯВАХА БИТА НА АМАЗОНКИТЕ, ЗА КОИТО НЕ БЕЗ ГОРДОСТ НИ РАЗКАЗА ЕКСКУРЗОВОДЪТ – ПРЕПОДАВАТЕЛ В МЕСТНИЯ УНИВЕРСИТЕТ . ЧАСТ ОТ ОБИКОЛКАТА БЕШЕ СВЪРЗАНА С ПРИЯТНОТО ПРЕЖИВЯВАНЕ, НАРЕЧЕНО ТУРСКО КАФЕ, В СЪПРОВОД НА ПРОЧУТИТЕ ТУРСКИ ЛАКОМСТВА.

УЧИЛИЩЕТО ПАРТНЬОР Е „ АНАФАРТАЛАР АНАДОЛУ ЛИСЕСИ“. В НЕГО СЕ ОБУЧАВАТ 830 УЧЕНИЦИ НА ВЪЗРАСТ МЕЖДУ 15 И 18 ГОДИНИ. ОСИГУРЕНИЯТ КОМФОРТ И УСПЕШНАТА В ОРГАНИЗАЦИОННО ОТНОШЕНИЕ СРЕЩА БЯХА ПОДПОМОГНАТИ КАКТО ОТ КОЛЕГИТЕ – ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК, ТАКА И ОТ ДИРЕКТОРА – Г-Н КЪСЪДЖЪ .

СРЕЩАТА ПРЕМИНА В ДУХ НА РАЗБИРАТЕЛСТВО И УСПЕШНО БЯХА РАЗПРЕДЕЛЕНИ ЗАДАЧИТЕ ЗА ВСЕКИ ПАРТНЬОР, КАКТО И ПРИНЦИПНИЯТ РЕД НА ПЪТУВАНИЯТА.

НОВИТЕ ПАРТНЬОРИ ВЕЧЕ НИ ЛИПСВАТ. ОЧАКВАМЕ  СЛЕДВАЩАТА НИ СРЕЩА ПРЕЗ МАРТ В ХУНЕДОАРА, РУМЪНИЯ.

  РИЛА ПОПОВА – КООРДИНАТОР ПО ПРОЕКТА

OPEN YOUR ARMS FOR WHO NEED THEM

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Greek Greek Portuguese Portuguese Romanian Romanian Russian Russian Serbian Serbian Spanish Spanish Turkish Turkish