Последни новини на сайта:

Раздел: Наука

1000 стипендии

За четвърта поредна година Васил Янакиев от XIа клас – профил „Технологичен“ на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Велинград печели девети конкурс на проект „1000 стипендии“. Есето, което му тази година e на тема: „Съвестта следва човека като сянка.“

Ангел Паунов – поредна гордост за СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр.Велинград

През учебната 2016 – 2017г. СУ „Св. св. Кирил и Методий“ за първи път се включи в Международно състезание „Лингвистично кенгуру“ – английски език.
Форматът е тест, който включва 40 задачи с 5 избираеми отговора, от които само един е верният. Повечето от въпросите имат занимателен характер. Откриването на верните отговори изисква лексикални и граматически знания по английски език, както и знания за историята, културното и литературното наследство, традициите и бита, характерни за Англия.
Забавният и игрови елемент в състезанието е предназначен за обогатяване на общата култура на участниците, за развиване на логическото мислене и мотивира за бъдещи по-задълбочени знания.
В училищния кръг взеха участие 42 ученици, от които 5 се класираха за национален кръг: Владимир Анастасов – 4 клас, Ангел Паунов – 6 клас, Атанас Муртин – 6 клас, Цветина Вачева – 9 клас и Константин Толис – 10 клас.
Изключително горди сме, че на проведения на 11 юни в гр. София национален кръг Ангел Паунов спечели първо място с максимален брой точки – 200. Наградата, придружена с грамота, му бе тържествено връчена от организаторите в 35 СУ „Добри Войников“.
Достойно се представиха и явилите се Владимир Атанасов – 125т. и Атанас Муртин – 175т.
След такова силно начало и убедителна победа вярваме, че нашите ученици и за в бъдеще ще ни радват с успехите си!

Евелина Ушева
Ст. учител по английски език

Аз мога – тук и сега

     От 21 до 23 април в град  Девин се проведе Национално състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства – „Аз мога – тук и сега” 2017. За 7-ми пореден път СПА комплекс „Исмена“ събира ученици от цялата страна. Състезанието подпомага, насърчава и изгражда трудолюбието на децата и юношите в областта на знанието, културата и изкуството. Чрез инициативите на „Аз мога – тук и сега” всеки може да (по)каже, че точно той е най-мотивираният, най-можещият и най-талантливият, а успелите вече ментори помагат, като създават условия по “трънливия” път на успеха, постоянството и амбицията, за да могат младите хора да открият щастие тук в България.

     СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велинград участва за 2-ри път. В състезанието участваха ученици от Xб клас с хуманитарен профил под ръководството на старши учител по информационни технологии – Стойчо Ушев.

     Учениците представили достойно училището са Божидар Гивечев и Борис Даскалов, в направление „Видеоклип“ и Михаил Мишев – в направление „Фотография“.

Отново на върха

Константин Толис за втори път класиран за национален кръг на олимпиадата по английски език.

Моето училище – моят живот

За втора поредна година в нашето училище – Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Велинград – се проведе изпит по немски език за придобиване на немска езикова диплома (DSD I), състоящ се от две части – писмен и устен. На 09.03.2017г. ние – учениците от 10б клас, със засилено изучаване на немски език  се явихме на дългоочаквания писмен изпит, разделен на три компонента – четене с разбиране, слушане с разбиране и създаване на писмен текст. Времето, с което разполагахме беше четири астрономически часа.

СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Велинград посреща партньорите от Москва

     Българо-руската дружба продължава! Страниците на летописната ни книга ще запазят прекрасните спомени от  поредната ни среща  с нашите партньори  от Москва! Среща, която чакахме, за да отвърнем на доброто с добро! На 27 март гостите ни стъпиха на българска земя, посрещнахме ги топло, с усмивки и добро настроение! Руските приятели бяха настанени в хотел „Здравец“, техните отзиви са отлични!  За доброто им настроение и комфорт се погрижихме всички – персоналът на хотела, ученици и учители. Не можем да не споменем и помощта на родителите! Всички ние се обединихме за една добра кауза, за да може името на нашия град и училище  да се славят с добро! Петдневният престой на руската група  беше добре плануван – показахме доста забележителности, както от града ни, така и от околностите!

Държавен зрелостен изпит по география

Радка Гарданска и Стойчо Стрелчов са приети студенти в Югозападен университет „Неофит Рислки“ – Благоевград след успешно представяне в състезание с формат на държавен зрелостен изпит по география.

 

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Greek Greek Portuguese Portuguese Romanian Romanian Russian Russian Serbian Serbian Spanish Spanish Turkish Turkish