Последни новини на сайта:

Раздел: Изкуство

Национално отличие за детска рисунка

     Атанас Муртин от Детското полицейско управление към СУ “Св. св. Кирил и Методий” с Национално отличие за детска рисунка в конкурса „Аз и детското полицейско управление”. Tова стана вчера на церемония в Националния дворец на децата в столицата.

     Атанас Муртин от Детското полицейско управление при СУ „Св.Св.Кирил и Методий” във Велинград с ръководител и наставник младши експерт Здравко Пашов от полицейското управление в курортния град беше отличен сред общо 83 участници от цялата страна. По този повод на Празника на българската полиция – 8-ми ноември, ръководството на ОДМВР – Пазарджик също поздрави Александър Муртин, неговото семейство и училищното ръководство за успеха му в националния конкурс.

     Нека припомним и 13 място което той спечели на Международно състезание “Бобър” 2017.

    Пожелаваме на Наско още много успехи!!!

 

Заветът на кан Кубрат

Всеки от нас още от малък научава за девиза „Съединението прави силата“. Освен като такъв, той извиква на живот и една изключително популярна легенда, която с годините неусетно се превръща едва ли не в историческо събитие – за завета на кан Кубрат към неговите синове, „Снопът пръчки“.

Именно с тази история запознах днес учениците от III Г клас в урока си по Човекът и обществото за „Славяните и българите“. Децата останаха очаровани от представянето  на театралната постановка „Заветът на кан Кубрат“ – запознаха ни ученици от IX клас.

Младите артисти представиха ключовия момент като използваха тематични реквизити, което допълнително породи у малките ученици чувство на възторг и гордост от славното ни минало. Много емоции имаше, много аплодисменти…

Сърдечни поздравления заслужиха артистите, които подчертаха патриотичната идея – гордостта ни, че сме българи.

 

Любомира Спасова Узунова

Класен ръководител на III Г клас

След като получихме Вашите книжки – комикси, мие се вдъхновихме и решихме да ги раздадем и да ги представим на третокласниците по един по – атрактивен начин.

Заедно с ученици от IX клас подготвихме постановка по комикса „Заветът на кан Кубрат“ и я представихме на учениците.

При влизането в залата всяко дете получи книжката и моментално започна да я разглежда. Когато представлението започна, настъпи тишина. Третокласниците наблюдаваха с особен интерес и съпреживяваха всичко, което показвахме на сцената.

Когато Котраг опита да счупи наръча със стрели, момчетата ставаха от столчетата си и искаха да му помогнат. Изгледаха пиесата в захлас и моментално след нестихващите аплодисменти зададоха въпроса:

„ – А какво се лучи след това?“

Децата стигнаха до извода, че винаги трябва да бъдат заедно, да бъдат сплотени, тогава ще бъдат силни и неуязвими. И никой няма да може да ги победи. Обещаха си, че винаги ще се подкрепят и ще си помагат в трудни ситуации. Казаха, че се чувстват горди от това, че са потомци на велики личности като кан Кубрат.

Едно от децата вдигна ръка и плахо попита:

„ – Госпожо може ли да Ви кажа нещо? – думите му бяха следните – Аз осъзнах поуката от историята и искам да бъда като кан Кубрат, да бъда водач и точно като него да покажа на своя клас, че и ние трябва да бъдем като стрелите – да сме сплотени и никога да не се разделяме, защото точно като тях един по един см уязвими, но заедно сме непобедими.“.

 

Стеляна Кошеджийска

Учител в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Велинград

 

Линк към постановката:

https://drive.google.com/file/d/0B2ilVK6_Exf-NFI2Rm11MkhEUmM/view?usp=drivesdk


Аз мога – тук и сега

     От 21 до 23 април в град  Девин се проведе Национално състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства – „Аз мога – тук и сега” 2017. За 7-ми пореден път СПА комплекс „Исмена“ събира ученици от цялата страна. Състезанието подпомага, насърчава и изгражда трудолюбието на децата и юношите в областта на знанието, културата и изкуството. Чрез инициативите на „Аз мога – тук и сега” всеки може да (по)каже, че точно той е най-мотивираният, най-можещият и най-талантливият, а успелите вече ментори помагат, като създават условия по “трънливия” път на успеха, постоянството и амбицията, за да могат младите хора да открият щастие тук в България.

     СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велинград участва за 2-ри път. В състезанието участваха ученици от Xб клас с хуманитарен профил под ръководството на старши учител по информационни технологии – Стойчо Ушев.

     Учениците представили достойно училището са Божидар Гивечев и Борис Даскалов, в направление „Видеоклип“ и Михаил Мишев – в направление „Фотография“.

Национален конкурс “Чудо”

Участие в национален конкурс “Чудо” за създаване на авторски художествен текст на немски език. Александър Прегьов e oтличен с награда и публикация на творбата.

Аз и Детското полицейско управление

     На 8.02.2017г, в Областната дирекция на МВР-гр. Пазарджик се проведе среща  на ръководството на ведомството  с ученици  , участващи  в конкурса  за рисунка на тема – „Аз и Детското полицейско управление“, класирани от Детските полицейски управления  от областта. На срещата присъстваха : говорителя на ОД на МВР  Мирослав Стоянов, ст. инспектор Мария Панайотова – отговаряща за ДПУ на територията на областта, Спаска Виранева – началник отдел „ Разследване“ към ОД на МВР, представители на РУО – Пазарджик, родители на участниците в конкурса ,а така също и ръководители на ДПУ в областта.

     От ДПУ при СУ „Св.,св. Кирил и Методий“ – Велинград , участие в областния кръг със своите рисунки получиха учениците Атанас Христов Муртин, Йордан Борисов Кърпачев и Яница Георгиева Янкова.От представените рисунки на всички участващи, за националния кръг бе избрана да участва рисунката на Атанас Христов Муртин. Всички участници в областния кръг, бяха наградени от ОД на МВР.

Баба Марта

3-то място на конкурса за Коледна картичка

     Александра Емилова Попова от 4-ти “б” клас от  СУ “Св. св. Кирил и Методий” – Велинград спечели 3-то място на конкурса за коледна картичка, обявен НЧ “Васил Левски – 1905” кв.Каменица. Поздравления!

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Greek Greek Portuguese Portuguese Romanian Romanian Russian Russian Serbian Serbian Spanish Spanish Turkish Turkish