Раздел: Изкуство

Аз мога – тук и сега

Аз-мога-тук-и-сега-448x224

     От 21 до 23 април в град  Девин се проведе Национално състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства – „Аз мога – тук и сега” 2017. За 7-ми пореден път СПА комплекс „Исмена“ събира ученици от цялата страна. Състезанието подпомага, насърчава и изгражда трудолюбието на децата и юношите в областта на знанието, културата и изкуството. Чрез инициативите на „Аз мога – тук и сега” всеки може да (по)каже, че точно той е най-мотивираният, най-можещият и най-талантливият, а успелите вече ментори помагат, като създават условия по “трънливия” път на успеха, постоянството и амбицията, за да могат младите хора да открият щастие тук в България.

     СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Велинград участва за 2-ри път. В състезанието участваха ученици от Xб клас с хуманитарен профил под ръководството на старши учител по информационни технологии – Стойчо Ушев.

     Учениците представили достойно училището са Божидар Гивечев и Борис Даскалов, в направление „Видеоклип“ и Михаил Мишев – в направление „Фотография“.

Национален конкурс “Чудо”

IMG_2088

Участие в национален конкурс “Чудо” за създаване на авторски художествен текст на немски език. Александър Прегьов e oтличен с награда и публикация на творбата.

Аз и Детското полицейско управление

OD-MVR1-448x224

     На 8.02.2017г, в Областната дирекция на МВР-гр. Пазарджик се проведе среща  на ръководството на ведомството  с ученици  , участващи  в конкурса  за рисунка на тема – „Аз и Детското полицейско управление“, класирани от Детските полицейски управления  от областта. На срещата присъстваха : говорителя на ОД на МВР  Мирослав Стоянов, ст. инспектор Мария Панайотова – отговаряща за ДПУ на територията на областта, Спаска Виранева – началник отдел „ Разследване“ към ОД на МВР, представители на РУО – Пазарджик, родители на участниците в конкурса ,а така също и ръководители на ДПУ в областта.

     От ДПУ при СУ „Св.,св. Кирил и Методий“ – Велинград , участие в областния кръг със своите рисунки получиха учениците Атанас Христов Муртин, Йордан Борисов Кърпачев и Яница Георгиева Янкова.От представените рисунки на всички участващи, за националния кръг бе избрана да участва рисунката на Атанас Христов Муртин. Всички участници в областния кръг, бяха наградени от ОД на МВР.

Баба Марта

DSC0704-448x224

3-то място на конкурса за Коледна картичка

sn0012-448x224

     Александра Емилова Попова от 4-ти “б” клас от  СУ “Св. св. Кирил и Методий” – Велинград спечели 3-то място на конкурса за коледна картичка, обявен НЧ “Васил Левски – 1905″ кв.Каменица. Поздравления!

Коледна рисунка

11-448x224

Аз рисувам

20161207_142135-448x224

     Ученици от IIIклас участваха за първа година в състезанието „Аз рисувам”, организирано от Сдружението на българските начални учители. За достойното си представяне малките художници получиха грамоти. Парисиана Николова от IIIа клас, Евелина Фъркатова и Рая Мантарова от IIIв клас получиха максимален брой точки в състезанието. Да пожелаем успех на малките ни ученици и на останалите състезания, които предстоят.

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Добре дошли на сайта на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" Велинград!
close