Раздел: Начално образование

Седмица на Бащата

P008

     За пета поредна година се проведе Седмица на Бащата под надслов “Истинският мъж знае как да бъде Баща”. Времето, през което обърнахме внимание на татковците. А бащите на децата от 2.б клас се включиха с огромно желание в разнообразните инициативи. Те довършиха изречението “Да бъдеш баща е…” Написаха, че то е отговорност, гордост,грижа, любов, привилегия, сбъдната мечта…Разказаха за своите професии. Поканиха децата на работното си място – Полиция, Пожарна, Автосервиз. Благодарим на всички родители, които превърнаха тези преживявания в цветни спомени. Защото връзката с бащата определя живота на всяко дете. Връзката с детето му определя живота на всеки мъж. Да бъдеш баща не е работа за един ден.”То е най-отговорното забавление и най-забавната отговорност”.

Димка Джиева, Ст.учител ІІ б клас

Възрожденска обиколка на Копривщица и Панагюрище

P009

     На 27.10.2017 г. учениците от III клас направиха една одухотворяваща възрожденска обиколка на Копривщица и Панагюрище. Посетиха родните места на някои от будителите и разбраха от къде са тръгнали те към великите си дела. Видяха къщите на Любен Каравелов, Георги Бенковски, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков и прословутото “Кърваво писмо”. Насладиха се на Панагюрското златно съкровище, като на безценен, високо художествен и уникален свидетел на древността. Децата останаха с прекрасни впечатления и станаха още по- горди да се наричат българи, наследници на един непримирим с тегобите на времето народ- пример за патриотизъм и духовна сила.

 

Любомира Спасова Узунова

Класен ръководител на III Г клас

Празнично ваканционно

Sn010

      Есенната ваканция за учениците от втори клас започна в Деня на народните будители с екскурзия до гр. Пловдив на 1 ноември.

     С интерес разгледаха етажите на Природонаучния музей с препарираните животни, аквариума и терариума. Какво е екскурзия без посещение на Makdonalds?

     И всичко това, придружено със снимки, много усмивки и 3D кино. Неповторимо преживяване от общото събиране на цветни спомени.

Седмица на духа

IMG_3962

     В навечерието на 1- ви ноември учениците в Иновативно СУ“ Св. св. Кирил и Методий“, Велинград сътвориха „Кът на будителите“! Преписаха значими моменти от делото на будителите и ги подредиха в невероятен трибагреник. Рисуваха, преписваха, направиха лапбуци, табла и всичко с респектиращо въздействие от дейността на будителите. Духът е състояние! Учениците от начален етап го споделиха с уважение и национално достойнство!

 

ПОСЛАНИЦИ НА ЧЕТЕНЕТО

IMG_3867

          Учениците от начален етап знаят, че който много чете, той много знае. През седмицата на детската книга и в навечерието на Деня на народните будители четвъртокласниците окичиха Четящо дърво. Всяко листенце препоръчва на по- малките книга за прочит. Някои от любимите детски книги са подредени в Пътуващия куфар. Проведе се Маратон на четенето. Най- добрите четци от IVa и IVв клас  станаха посланици на четенето.Те посетиха първокласниците и IIв клас. Прочетоха им любима приказка, подариха им книгоразделители, книжка и послание. Прекрасна среща между най- големите и малките, която те ще помнят дълго време. Какво по- хубаво от това книгата да обединява децата. Да четеш е приятно, но още по- приятно е да четем заедно. Четете деца и нека листенцата на нашето дърво стават все повече.

 

Днес е Димитровден!

Sn002

      Днес е Димитровден! Народен и православен празник. Според народните представи от Димитровден започва зимата.

      Всички ученици от начален етап в СУ „ Св. св. Кирил и Методий“ се включиха с голям ентусиазъм в този празник с фолклорен флашмоб .

      Малките ученици от ІІ в клас заедно с техните ментори Иванина  Палигорова от ІХ а клас, Ивелина Чапова- ІХ а клас, Валентина Прътева -ХІ а клас, Калина Коцева – VІІІ а клас и ръководители г-жа Лозанова и г-жа Стойнова танцуваха ръченица и право хоро.

      Нека чрез танците съхраним топлината на днешния хубав ден за предстоящите студени дни!

Дойдоха малките “знайковци”

22538885_1704358946273013_530421007210830064_o

     При нас в читалището дойдоха малките “знайковци” от 2А и 2Б клас на СУ “Св. св. Кирил и Методий”. Посрещнахме гости, но след разказ за историята на нашето читалище, разходка из репетиционните зали и поглед зад сценичната завеса, изпратихме приятели.Разбира се, към това прибавихме и минути за детските и цветни книжки в библиотеката, снимка с голямата сова и лакомства.

     Благодарим ви деца за тези приятни минути. Дано сте запомнили пътя към читалището и библиотеката защото ние ще се радваме да ви виждаме и занапред. Благодарим на вашите учители г-жа Илиана Иванова и г-жа Антоанета Палова \2А клас\ и на г-жа Димка Джиева и г-жа Катерина Дончева\2Б клас\.Благодарим и на групата “Велинградски майки” за помощта при организирането на срещата ни с вас.

ОНЧ “Св. св. Кирил и Методий – 1905“ Велинград

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Добре дошли на сайта на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" Велинград!
close