Раздел: Начално образование

Битови приказки във IIа клас

Sn006-448x224

На 26.5.2017г. учениците от IIа клас показаха пред своите родители какво знаят за битовите приказки. Драматизираха откъси от познати и изучени приказки. Изненада за учениците беше присъствието на една млада и талантлива поетеса, която е възпитаничка на нашето училище – Анна Лазарова.

С голямо вълнение тя им прочете детските си приказки, които пише от доста време за Мравчо и Щурчо. На снимката учениците пишат съсредоточено за техния Мравчо.

Наистина, човек няма как да остарее, докато обича децата.

Мая Андреева,

старши учител НО

Знам и мога

Sn004-448x224

     През м. януари се проведе Националната олимпиада „Знам и мога”. Тридесет и три  четвъртокласника успешно  представиха училището ни на училищния кръг на олимпиадата.

     През тази учебната година учениците от IIIа  и IIIв клас участваха за първи път в поредица от състезания, организирани от Сдружението на българските начални учители, както следва: м. ноември – „Аз рисувам”, м. декември – „Аз природата и светът”, м. януари – „Аз и числата”, м. февруари – „Аз общувам с Европа” и м. март – „Аз и буквите”. Горди сме от проявения ентусиазъм  и знанията на нашите ученици, които се представиха достойно!

     Заслужени поздравления за получилите максимален брой точки: Парисиана Николова, Рая Мантарова, Евелина Фъркатова, Ивана Хрискова, Йордан Василев и Моника Андреева. При силната конкуренция на училища от цялата страна  и повече от 5000 участника имаме класиран участник за националния кръг в края на м. април – Евелина Фъркатова. Да я аплодираме и да и пожелаем успех!

Тържество на 1.в клас – ,,Ние вече сме грамотни”

Picture-448x224

     На 31.03.2017г. се проведе тържество ,,Ние вече сме грамотни” в І в клас с учители г- жа Анна Лозанова и г -жа Илияна Стойнова. Учениците показаха колко много знаят и могат!

Пролетна импресия

P007-448x224

По градове, села,

добре си ни дошла,

зелена, свежа,росна,

ти, пролет цветоносна!

    Пролетта е вълшебница, която събужда за нов живот  всичко около нас. Пролетта е любов, която витае във въздуха. Тайно ни подшушва красиви мисли.

      Малките поети от начален етап, посветиха най-хубавите си стихове на пролетта и горските животни. Техните творби бяха изложени в коридорите на училището. „Пролетна импресия” – така нарекоха те своите произведения, създадени под впечатления и преживявания от красивия сезон.

Хубавата музика докосва сърцата на хора

IMG_29511-448x224

Талантливият ученик Калоян Прегьов от ІІ б клас още веднъж доказа, че хубавата музика докосва сърцата на  много хора. Със своето невероятно изпълнение на саксофон той спечели наградата на „ Ротари клуб“.

Горди сме, че прославяш нашето училище!

Приз „Госпожица талант“

P0021-448x224

Парисиана Николова е ученичка от ІІІ а клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Велинград.

„Детският парламент“ я обяви  за „Госпожица – талант!“

Дете творец!

Пише и римува с лекота,

пее и танцува с красота,

чете и разказва с жар,

изкуството обича и

красотата я привлича!

В рисунките си отразява своето отношение към света!

Това е частица от сътвореното от Парис, което бе повод да подредим  първата и изложба по повод 8 – ми март.

Парис участва в много конкурси и е носител на различни отличия и награди!

Гордеем се с теб, мило момиче!

Желаем успехи и устрем в твоето бъдеще!

Лиляна Шаламанова – ЗДАСД в НЕ

 

Читателска щафета5: Патилански приключения

DSCN4299-448x224

       ДОСТОЙНО  УЧАСТИЕ  НА  УЧЕНИЦИТЕ  ОТ  СУ “Св. Св.Кирил и Методий”  в  “Читателска щафета5: Патилански            приключения”

На 10.02.2017г. с патиланско книжно парти в СУ” Св. св. Кирил и Методий” бе отбелязан финалът на кампанията- “Читателска щафета 5: Патилански приключения”.

               Тази национална щафета започна на 26.09.2016 г. до 7.01.2017г. Беше посветена на 130 години от рождението на Ран Босилек и 90 години от публикуването на” Патиланско царство”. Затова тя беше необикновена!  “Читателска щафета 5” е с мисия да убеди децата от 6-13 години, че четенето може да бъде истинско, завладяващо! Всичко това е с цел изграждане на грамотно бъдещо поколение, чрез възпитаване на любов към книгата у децата.

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Добре дошли на сайта на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" Велинград!
close