Последни новини на сайта:

Раздел: Начално образование

Посланици на здравето от I A клас

      Публична  изява на учениците от I A клас  с  участието на родители в проект “Посланици на здравето“.

     Много емоции, здравословни вкусотийки, песни и прекрасни изживявания.

     Един истински празник за малките посланици на здравето.

Благотворителна кампания

Благотворителна кампания по инициатива на учениците от 3б клас във връзка със събиране на средства за болно дете. Учениците сами събират средства и изработват рисунки и картички,които ще дарят.

Родопската орлица

     Отбелязване на 96 години от рождението на „родопската орлица“ – Вела Пеева

        На 16.03.18г. учениците от ІІІ в и ІV в класове поднесоха цветя на паметната плоча на Вела Пеева във връзка с 96 години от нейното рождение.

       Накратко запознаха учениците от начален етап с интересни моменти от краткия и житейски път, прочетоха нейни писма и спомени за нея.

      Рецитираха прочувствени стихове, посветени на“ родопската орлица“ – Вела и патрон на нашия град.

Седмица на МАМА

     Мама е тиха обич, нежна магия, извор на топлина и уют. Седмицата, в която отбелязваме Нейния ден, бе емоционална за учениците от 2.Б клас, защото няколко от майките ни поканиха на работното си място.
     Първият ден посетихме Районен съд.Наш домакин бе Димитрина Къндева- Овчарова, съдия-изпълнител.Тя им показа съдебната зала, а мл.инспектор Данчев – ареста и средствата за реагиране- спрея и противошокова палка.
     Вторият ден посетихме хотел” Велина”, с домакин Красимира Илинова. Тя разказа историята на хотела от неговото създаване през 1971г . Показа им Спа и фитнес центъра. А гостуването завърши със сок и сандвичи.
     Последният ден от седмицата, всяко дете довърши изречението МАМА Е…Те написаха, че МАМА Е добра, мила, грижовна, умна, гальовна, златна, прекрасна.
     За всяко дете обаче тя е най- добрата и красива!

Коледно тържество

Коледно тържество начален етап.

Гостуване в ДЦВХУ

Гостуване в ДЦВХУ с музикална програма и подаръци за възрастните хора.

Всеки ден до Коледа носи нещо ново и празнично.???Най- подходящият подарък за всички е благотворителността. Днес децата гостуваха на възрастните хора от ДЦВХУ .С кратка програма те им доставиха радост и с благопожелания стоплиха сърцата им. Дарихме ги с питка с пара и сладкиши. Те също не ни оставиха с празни ръце – подариха ни красив паун с оригами техника и сладка почерпка.???

„Четенето – ключът към успеха“

От 11 до 15 декември 2017г. се проведе Третата национална седмица на четенето. Тя е част от Националната стратегия на Министерството на образованието и науката за насърчаване и повишаване на грамотността на всички нива на образование.

         Иновативно Средно училище ”Св. св. Кирил и Методий” Велинград се включи с разнообразни инициативи под мотото „Четенето е ключът към вашия успех”.

 1. Сред учениците от начален етап бе проведена анкета:”Защо,какво и кога чета?”
 2. Съставиха „Харта на добрия читател”.
 3. Проведоха „Маратон на четенето”- четоха в парка, в часовете по Занимания по интереси, в свободното време. Най-добрите четци бяха избрани за „Посланици на четенето”.
 4. Във фоайето на сградата на начален етап бе обособено Читателско ателие с няколко къта – „Четящо дърво”, на което за всеки сезон учениците препоръчват на съучениците си книга за четене. Друг кът носеше името „Пътуваща книга” и предоставяше възможност за избор на книга за четене от „пътуващ куфар”.
 5. Проведе се „Един приказен час”, в който Посланиците на четенето от ІV клас посетиха учениците от І и ІІ клас и прочетоха любимите си приказки.
 6. Проведе се мисия „Направи добро и предай нататък”, с която подариха книжки на първокласниците за тяхната класна библиотека, подариха книгоразделители и разказаха за правилата за опазване на книгите.
 7. Проведен бе „Часът на твореца” и се обсъдиха най- добрите читателски дневници.
 8. Връчен бе приз „Най-артистичен и изразителен четец” след проведено състезание за четене на непознат текст.
 9. Проект „Работилница за творческо писане” – учениците представиха творчеството и значимите факти от живота на любим писател или поет със съдействието на родителите и презентации, лапбук, разкази.
 10. Коледно състезание „Красиво пиша и вярно чета”.
 11. „Коледна книжна щафета” – четива за Коледа – кой ще прочете най- много.
 12. Книгожурналисти – „Проучи и разкажи за първата книга на моите родители.”
 13. Учениците от ІV клас дискутираха върху въпроса „Ще изяде ли мишката книжката?”
 14. Учениците от ІV клас организираха Бал на приказните герои, на който ги представиха по атрактивен начин.
 15. „Мама и кака четат” – те прочетоха любимите си приказки .
 16. Посещение на градската библиотека и читалище и участие в конкурса „Моят любим приказен герой”.
 17. Драматизация на легендата „Заветът на хан Кубрат” от ученици от ІX клас и четене по роли на „Малкият принц” от Екзюпери.

Всички тези инициативи имаха за цел да се постави в центъра на вниманието четящият ученик, да се разшири кръгът от четящи хора чрез намиране на път към онези, които все още не са изкушени от магията на четенето, които не са осъзнали неговата значимост за интелектуалното и духовното изграждане на личността.

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Greek Greek Portuguese Portuguese Romanian Romanian Russian Russian Serbian Serbian Spanish Spanish Turkish Turkish