Последни новини на сайта:

Раздел: Облачни технологии

Букет от гордост, вълнение и емоции – дипломиране на виртуален випуск 2021 г.

Да се разделиш с някого, е винаги тежко особено когато си гледал как той расте, развива се, усъвършенства се, превръща се в личност. Такава бе и раздялата с поредния емблематичен випуск на Иновативно средно училище “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Велинград. Не тъгата, а едно друго чувство обаче надделя в тържествената вечер на 18.06.2021г. – чувството на гордост. Гордост от отличния успех на учениците, от достойното им представяне на Държавните зрелостни изпити, от приключението, в което успяваха да превърнат всеки свой и наш ден през тези 5 години, но най-вече гордост от това, което видяхме пред себе си – 65 млади, амбициозни, умни и успешни не ученици, а ЛИЧНОСТИ.

И така! Виртуален випуск 2020-2021 г. доказа, че усилията през годините въпреки трудностите на онлайн обучението не остават невъзнаградени. 11 ученици получиха плакет за отличен успех 6,00 за петте години на обучение. Общият брой ученици, които завършват с отличен успех над 5,50, е 30. Плакет за посланик на добра воля получиха всички онези, които със своя талант и всеотдайност прославяха училището, печелеха конкурси и не се колебаеха да подаряват от свободното си време, за да осъществяваме общите си мечти.

Гордостта ни се засилва и от резултатите на Държавните зрелостни изпити – 34 отлични оценки, от които 13 по БЕЛ, 15 по английски език, 4 по биология и 2 по предметите от философския цикъл. Няма как да не се похвалим с двете пълни шестици – на Кирилка Дрянкова по БЕЛ и Йордан Малинов по АЕ. Кирилка е и нашият прекрасен диамант, който вече държи в ръцете си диплома с успех след матурите 6,00, а това не е норма, това е изключение, за което има само една дума – “РЕСПЕКТ”. Тя завоюва трето място в областта на олимпиадата по БЕЛ за 2021 година; два пъти участва в проект Erasmus+; взима участие в състезанията по английски и немски език; носител на немска езикова диплома и на удостоверение за дигитални компетентности.

Поздравление заслужават всички наши ученици за труда и успехите и на всички тях, порасналите ни деца, колективът на Иновативно средно училище “Св. св. Кирил и Методий” желае здраве и дръзновение, за да постигат мечтите си. Вярваме в тях и в светлото им бъдеще! На добър час!

 

    Надежда Деянова – учител по БЕЛ

“За да бъдеш добър професионалист, първо трябва да си добър човек!”

     “За да бъдеш добър професионалист, първо трябва да си добър човек!”
Тази реплика е водеща за целия екип на ИСУ “Св. св. Кирил и Методий”!
 
     Благодарим на семейство Карафезиеви за признанието,високата оценка и благодарност към нашите учители и ръководството!
Вашето мнение е безценно за нас!
Учителската професия е призвание и отговорност! Мисията на учителя е да вдъхновява, обучава, възпитава и да окрилява своите ученици!
Точно такива са нашите колеги- г-жа Елена Тетимова, г- жа Нелли Калъчева и г-н Христо Стоев! Адмирации за вашия труд и всеотдайност!
 
БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО
   
   Уважаема Госпожо Василева,
      На най-светлия български празник Ви поднасяме своите най-искрени поздравления и пожелания за много бъдещи успехи на повереното Ви учебно заведение и на Вашите възпитаници.
В Деня на българската просвета и култура бихме желали да поднесем своите специални благодарности към г-жа Нели Калъчева, г-жа Елена Тетимова и г-н Христо Стоев.
       Уважаеми Преподаватели,
      Благодарим ви, че в тези трудни дни на изпитания и предизвикателства, вие доказахте, че да си учител не е просто професия, а призвание.
     Благодарим ви, че дори в новите условия на виртуалното обучение продължихте да се отдавате на мисията си с креативност и смелост, творчество, хуманизъм и солидарност.
     Поклон пред вас, защото помните завета на възрожденските учители, мъдрите слова, изписани на входа на старото Априловско школо, чест за учителската професия: „Помогни ми да те возвися!”.
Поклон пред вас, тези, които не се уморяват да насърчават, да поощряват и да вярват във възможностите на всяко дете.
     И както е казал Йосиф Петров – „Творец, мечтател, просветител, съгрят от възрожденски плам – това е родният учител: обикновен, но и голям!”
         ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Семейство Гаджеви

Иновации в действие

 
Факт е, че училищата на бъдещето са иновативните училища, тези, които търсят пътя към усъвършенстване чрез разнообразни методи на преподаване и управление. Затова училището ни се включи в пореден проект, свързан с дейности за обмен на добри практики.
  Иновативно средно училище “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велинград, е домакин на първата от серия мобилности по Национална програма “Иновации в действие”. Наши партньори в това вълнуващо предизвикателство са Иновативно средно училище “Димитър Талев”- гр. Добрич, Българско средно училище “Д-р Петър Берон” – Прага, Средно училище “Христо Ботев” – гр. Козлодуй. 
Първо посетихме ПДГ и се запознахме с най-малките ни ученици и прекрасните условия ,които им предлагаме в обновената ни сграда.
След това посетихме и Начален етап и присъствахме на първа копка за реновирането на спортната площадка ,която ще даде възможност на нашите деца да спортуват в нормални условия ,като шампиони
И накрая проведохме открит урок на нашите партньори с много интересни и иновативни технологии.
 Демонстрирахме им как прилагаме виртуална и добавена реалност в часовете, учениците разказаха за работата си с платки micro:bit, с които вече печелят и награди по състезания, а най-добрата технология в STEM обучението zSpace им даде възможност да се докоснат до човешкото сърце и да се потопят в дълбините на океана.
Тома Чонков

Иновации в действие

    Факт е, че училищата на бъдещето са иновативните училища, тези, които търсят пътя към усъвършенстване чрез разнообразни методи на преподаване и управление. Затова училището ни се включи в пореден проект, свързан с деиности за обмен на добри практики.
    Иновативно средно училище “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Велинград, е домакин на първата от серия мобилности по Национална програма “Иновации в действие”. Наши партньори в това вълнуващо предизвикателство са Иновативно средно училище “Димитър Талев”- гр. Добрич, Българско средно училище “Д-р Петър Берон” – Прага, Средно училище “Христо Ботев” – гр. Козлодуй. 
    Първо посетихме ПДГ и се запознахме с най-малките ни ученици и прекрасните условия ,които им предлагаме в обновената ни сграда.
     След това посетихме и Начален етап и присъствахме на първа копка за реновирането на спортната площадка, която ще даде възможност на нашите деца да спортуват в нормални условия, като шампиони.
 
    И накрая проведохме открит урок на нашите партньори с много интересни и иновативни технологии.
 
? Демонстрирахме им как прилагаме виртуална и добавена реалност в часовете, учениците разказаха за работата си с платки micro:bit, с които вече печелят и награди по състезания, а най-добрата технология в STEM обучението zSpace им даде възможност да се докоснат до човешкото сърце и да се потопят в дълбините на океана.

Говорящ вестник с гост генерал Доналд Р. Уокър от САЩ

     Днес 22.05.2021 година, в Иновативно средно училище “Св. св. Кирил и Методий” се проведе четвъртото издание на Говорящ вестник! За първа година събитието е виртуално, като гост на изданието бе бригаден генерал Доналд Р. Уокър от САЩ. Генерал Уокър е човек със забележителна кариера във Военновъздушните сили на Съединените американски щати и главен ръководител-инженер на екипи по изстрелването на ракети в космическото пространство на НАСА. Завладяваща личност, с множество почести и медали за храброст.
     Вдъхновяващият визионер от НАСА и ВВС представи пред ученици и колеги от нашето училище, интересна информация за работата на космическите спътници, изстрелването на космическите ракети и множество факти за бъдещето на Вселената и нейното развитие. Увлекателната среща породи много въпроси, коитo учениците нямаха търпение да зададат и на които получиха не по-малко вълнуващи отговори. В края на срещата нашите деца подариха, създаден акростих с името на генерала, както и нарисуваната специална картина, наречена – ‘Space’, с което силно го развълнуваха. Благодарим на генерал Уокър за прекрасната възможност да се докоснем до вълнуващия свят на един истински откривател, участвал в световния научен и технически прогрес и показал ни, че мечтите могат да ни “изстрелят” в Космоса.
 
Анна Джарова, учител по чужди езици

 

 

Честит празник!

Честит празник скъпи ученици, учители и родители!

   Днес 11.05.2021г. е нашия патронен празник.

Ще празнуваме и виртуално!

   Посетете  sukim.eu/132 и бъдете част от нашия виртуален,

незабравим и неповторим ден!

С уважение, Ани Василева,

Директор на Иновативно СУ “Св. св. Кирил и Методий” – Велинград

Международен ден на детската книга

     Днес, 2 април светът отбелязва Международния ден на детската книга. Датата съвсем не е избрана случайно.   На 2 април преди 206 години в Дания, се ражда датският писател Ханс Кристиан Андерсен, автор на приказките “Новите дрехи на царя”, “Оловният войник”, “Малката русалка”, “Малката кибритопродавачка”, “Принцесата и граховото зърно”и др.

     Ученици от клуб по четене “Многоточие” към ИСУ “Св. св. Кирил и Методий”  отбелязаха празника като създадоха дигитална книга, в която представят любимата си Андерсенова приказка -“Дивите лебеди”.

Мая Ковачева

Book titled ''' Дивите лебеди''
Read this book made on StoryJumper
 
     Международният ден на детската книга отбелязваме на 2 април.
     Този специален празник има за цел да вдъхне любов към четенето у децата и да обърне вниманието на обществото върху детската литература.
     По този повод, учениците от 3 б клас направиха чудесен виртуален поздрав!
     “Няма по-хубави приказки от тия, които създава самият живот”!
Ханс Кристиан Андерсен
Теодора Стефанова
 

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Bulgarian Bulgarian English English French French German German Greek Greek Romanian Romanian Russian Russian Serbian Serbian Spanish Spanish Turkish Turkish

Съгласие за защита на личните данни.

GDPR

Защита на личните данни на СУ “Св. св. Кирил и Методий” – Велинград
съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 и
Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД).


Прочетох и се съгласявам с политиката за защита на
личните данни
на СУ "Св. св. Кирил и Методий“ – Велинград.
Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране
и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува.

Използвайки този сайт, Вие приемате използването на „бисквитки".

Прочети повече

Какво са бисквитки?

Бисквитките („cookies“) представляват малки файлове, състоящи се от текстов набор от информация, която даден уеб сайт прехвърля от уеб браузъра на твърдия диск на Вашия компютър, както временно, докато трае посещението Ви, или понякога за по-дълги периоди, в зависимост от вида „бисквитка“. „Бисквитките“ изпълняват определени функции (включително да Ви разграничат от останалите потребители на същия уеб сайт или да запаметят определена информация, свързана с Вас, като например Вашите предпочитания) и се използват от повечето сайтове, за да улеснят Вашето сърфиране.

Как и какви бисквитки използваме

Функционални бисквитки

Използваме бисквитки, които позволяват на уеб сайта да запаметява Вашите действия и предпочитания (като например потребителско име, език, възраст, размер на шрифта и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта или преминавате от една страница към друга.

Сесийни бисквитки

Използваме сесийни бисквитки:

за да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашия сайт, за да използвате услугите ни. Помнете, че бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в компютъра Ви.

Бисквитки на трети страни

Използваме бисквитки на трети страни, които позволяват харесване или споделяне на съдържание в Социалните мрежи, бисквитки от Google Analytics, които помагат за проследяване трафика на уеб сайта и други бисквитки свързани с външни системи и сайтове интегрирани към уеб сайта.

Лични данни от бисквитките

Личните данни събрани от бисквитките се използват единствено и само за осъществяването на конкретни функции в сайта, свързани със самия потребител.

Затвори