Месечен архив: January 2018

Съобщение

От утре – 24.01.2018г. /сряда/ учебните занятия се възстановяват във всички училища!

В грипна епидемия сме!

     Уважаеми ученици,

дните от 19.01. до 23.01.2018г. включително ще бъдат неучебни!

  Отменят се олимпиадите по история и цивилизация, немски език и знам и мога.

     Приятна почивка!

     Бъдете здрави!

V Национална педагогическа конференция

     „Иновативно образование” бе темата на проведената в град Банско V-та Национална педагогическа конференция, организирана от Фондация „КУЗМАНОВ”. Във форума взеха участие над 140 представители на училища, детски градини, РЦПППО (Регионални центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование)  и други организации, заинтересовани от бъдещето на учениците и българското образование.

Посланици на здравето

       Иновативно СУ ,,Св. св. Кирил и Методий” – Велинград ще работи по поредния спечелен проект – „Еко – Био – Веге – Кулинарно реге”  в  Националния конкурс  ,,Посланици на здравето” – 2017/2018  година. Той е организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България. Нашият проект е номинира на 6-то място от тридесет утвърдени проекта за цялата страна в I-ва възрастова група от 1-4 клас.

     Целта на проекта е своеобразно продължение на целенасочената дейност за здравословно хранене  и   спорт, като предпоставка за добро здраве. Реализирането му  ще протече в две фази с организирането на специфични дейности.

Партньори в проекта ще бъдат родителската общност и специалисти в областта на медицината.

         Работата по спечеления проект е не само гордост, но и огромна отговорност да се преборим с предизвикателствата, за да успеем да достигнем до призовите места, които са подплатени с награди за финалистите. Предстоят ни много дейности, публични изяви и обучителни мероприятия за неговото реализиране. Нека ентусиазмът, с който започнахме да ни вдъхнови за още по-идейни изпълнения на поставените задачи. Заложили сме на силен  емоционален заряд, с който да възпитаваме личностна култура и грижа за здравето.

Конкурс на тема: „Стани учител за пример“

     В края на месец октомври госпожа Стеляна Кошеджийска и ученици от IXА клас участваха в конкурс на тема: „Стани учител за пример“, организиран от фондация „Въздигане“. За втора година Фондацията провежда дарителска кампания и подарява на всеки третокласник в страната по една книжка – комикс „Заветът на кан Кубрат“. Задачата на конкурса се състоеше в това историята да бъде предадена по атрактивен начин и да се проследи реакцията на децата.

     Идеята за начина на предаване на завета дойде от г – жа Кошеджийска. Благодарение на учениците от IXА клас историята оживя пред очите на третокласниците. Камен Кърпачев, Даниел Георгиев, Иван Узунов, Борис Софовичин, Алън Николов, Емил Белев, Георги Атанасов и Атеа Кеова пресъздадоха чрез театрална постановка разказа за кан Кубрат и неговия емблематичен завет за единството на българския народ.

     Участието в конкурса донесе ценна награда за училището ни – луксозна рамкирана репродукция на историческа картина „Заветът на хан Кубрат“.

 

 

140 години от освобождението на чепинско

      Във връзка със 140г. от освобождението на чепинския край от османска власт ученици на СУ “Св. св. Кирил и Методий” – Велинград взеха участие в поклонението и тържественият ритуал по поднасяне на венци на признателност пред паметник в парк “Освободителите” – Сярна баня.

Поклон пред живота и святото дело на Христо Ботев

    На 6 януари 2018г. се навършиха 170 години от рождението на гениалния поет и велик българин – Христо Ботев. Ученици от 5б клас и 6а клас при Иновативно СУ ”Св.св.Кирил и Методий” поднесоха цветя и сведоха глави пред паметника на революционера във  Велинград.

     Поклон пред личността, която се врече и даде всичко за свободата на родината. Поклон пред един млад дух, дал себе си в жертва за народа. Водени от своите учители – г-жа.Траяна Белухова, г-жа Илияна Гагова и г-жа.Стеляна Кошеджийска , учениците почетоха гениалния ум, благороден характер и твърда воля на националния ни герой.  Личността на Христо Ботев е така благородна и величествена, дейността му – така чиста и силна, влиянието му – тъй огромно, че колкото повече се вглеждаме в чертите му, толкова по-силно се изпълваме с безусловно уважение и любов към него.

     Нека бъдем достойни наследници на Ботев и да пазим заветите му  в името и за доброто на България!

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Bulgarian Bulgarian English English French French German German Greek Greek Romanian Romanian Russian Russian Serbian Serbian Spanish Spanish Turkish Turkish