Ежедневен архив: 02/02/2018

Междусрочна ваканция

Олимпиада по математика

Училище Посланик на Европейския Парламент

1111111

     26.01.2018г. беше един впечатляващ ден от различните делници в Иновативно СУ “Св. св. Кирил и Методий” град Велинград.

     Във връзка с реализирането на дейности по проекта, който спечели училището – “Училище Посланик на Европейския Парламент” и във връзка с председателството на България на ЕС, се проведе тиймбилдинг с евродепутата Андрей Новаков. В него взеха участие депутатът Димитър Гечев и кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев.


Работещият необикновен парламент, който се утвърди от проекта от двама старши посланици- главен учител г-жа В. Дамянова и старши учител г-жа С. Борисова с 21 младши посланици, сътвориха не тиймбилдинг, а просто форум! Форум, на който бяха коментирани проблемите на деня-Европа-България-Велинград и промяната !

     Дух на съвременно модерно образование!

     Респект и уважение към вас г-н Андрей Новаков! Тази среща е историческа за цялата общност от ученици, учители и училищно настоятелство! Феноменално тя предизвика включването и на четирима junior посланици от начален етап, които участваха в дебатите!

     Светът обича успелите и пътят на успеха минава през Иновативно СУ “Св. св. Кирил и Методий” гр. Велинград!

Днес важният си ти!

cats1

Продължаваме активното и успешно участие на учениците от Иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Велинград в извънучилищни дейности. Този път повода за гордост дължим на Цветина Вачева от XБ клас, Венелин Каленов от VIIIБ клас и Калина Благова от XIIБ клас. Те участваха в литературния конкурс „Европа в България“, обявен от Министерството на образованието и науката, и се представиха блестящо. Цветина Вачева се класира на първо място в област Пазарджик, Венелин Каленов – на второ, а Калина Благова получи поощрителна награда.

Гордеем се с вас! Благодарим ви за отзивчивостта!

Европа в България

Когато в началото на часа господинът ми сподели за конкурса, веднага се впечатлих от темата.

За мое съжаление, нямах шанса да я разгледам достатъчно подробно и да представя по-пълно мнението си, но, въпреки това, съм доволна от резултата. Стилът ми на писане е малко по-особен и затова реших да подходя към темата чрез разказ. Накратко писах за престоя на момиче в чужбина и разказа ? за преживяното пред семейството ?. Опитах се да покажа какво ми харесва и какво бих искала да видя в нашето общество. Завърших с представянето на идеята ми за клуб, изграден от хора по целия свят, чрез който да мога да предам наученото си от Европа в България. За жалост много неща трябва да се променят, за да се приеме, че наистина сме част от Европейския съюз.

Калина Благова

Реших да участвам в конкурса, обявен от Министерството на образованието и науката, защото намерих темата за изключително актуална и интересна. В днешно време, въпреки осведомеността и многобройните ресурси за информация, забелязвам, че не само у някои консервативни възрастни, а и у млади хора се наблюдават скептични възгледи към Европейския съюз.Това, че някои не оценяват положителните резултати от новите ни връзки с Европа, е това, което най-много ме разочарова и ме стимулира да напиша разказа си. В него се разказва как едно малко момиче вижда в съня си тъжната съдба на България, ако тя не беше в Европейския съюз. С това исках да разкрия пред читателите всички онези постижения, които за жалост много от нас смятат за даденост и не ги виждат като позитивни. Исках идеята да е предадена именно от дете, защото децата винаги, независимо дали съзнателно или не, показват истината. Разбира се, не вярвах, че посланието ми ще стигне до абсолютно всички, защото за способностите на един тийнейджър това е непосилно. Но ако успея да повлияя положително на възгледите поне на един човек , значи знам, че си е струвало усилията да пиша. А това е именно най-голямата ми мотивация!

Цветина Вачева

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Добре дошли на сайта на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" Велинград!
close