Ежедневен архив: 14/06/2018

Посещение на Стояна Георгиева- журналист и главен редактор на агенция „Медиапул“

     Посещение на Стояна Георгиева – журналист и главен редактор на агенция „Медиапул“ в Иновативно СУ “Св. св. Кирил и Методий” – гр .Велинград 

     На 14.06.2018г. ученици и учители от Иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Велинград посрещнаха едно от разпознаваемите лица на българската журналистика- г-жа Стояна Георгиева, един журналист с мисия. Срещата се проведе в рамките на кампанията „Журналисти в училище“, която е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Основната цел бе повишаване на медийната грамотност сред подрастващите и стимулиране на активна гражданска позиция към т.нар. „постистина”.

     След краткото експозе на Мишел Маврикова (ХIклас) и Димитър Праматаров (VIIIклас), представящо гостенката и нейните професионални успехи, бе излъчен образователният филм „Фалшивите новини и как да ги разпознаваме“. Филмът е създаден за целите на инициативата и съдържа практически насоки за проверка на достоверността на медийните послания. В продължение на повече от час г-жа. Георгиева бе така любезна да отговори на всички въпроси на присъстващите. Учениците се запознаха с конкретни примери за вредата от подвеждащите вести и получиха съвети как да се предпазват от тях. По интересен и разбираем начин журналистката – главен редактор на „Медиапул“, насочи децата как да се ориентират в океана от информация във виртуалния свят. Според г-жа.Георгиева само когато знаем  как  да четем новини, развиваме критичното си мислене, образоваността си, имаме цели и мнение и така отсяваме качествените журналистически материали.

     Послание на кампанията тази година е: „Ти си това, което четеш!”, а проведената среща бе нашият урок по медийна грамотност. На финала присъстващите изразиха своето задоволство от разгърналия се диалог. Срещата приключи с общи снимки, с благодарности и пожелания за други подобни изяви.

Г-жа. Л.Шаламанова и г-жа. И. Гагова – организатори на срещата

 

 

 

 

 

 

„Пътят към мечтите“ – финансова работилница

„Пътят към мечтите“ – финансова работилница с Феята на парите. 

Прекрасен празник на мечтите, бъдещето и финансовата грамотност, изпълнен с усмивки, песни и предизвикателства!

                                                                                      Феята  на  парите

Зелено училище в гр. Добринище

     От 04.06.2018г. – до 09.06.2018г. ученици от І до ІV клас заминаха на Зелено училище в гр. Добринище. Бяха проведени интересни екскурзии до Рилския манастир, Парка на танцуващите мечки в гр. Белица , Благоевград и Разлог. Незабравими мигове, много игри и развлечения направиха тези дни вълнуващи и запомнящи сe.

 

 

„Типичная мама за компьютером“

„Типичная мама за компьютером“- скеч

https://drive.google.com/file/d/1XeLGiDUsfivqzeZdi06ds2mWbl2JZQkM/view

Подари топлина и предай нататък

„Подари топлина и предай нататък“ – коледна благотворителна инициатива в центъра за настаняване на деца и младежи от семеен тип.

 

 

 

 

Училище посланик на Европейския парламент

     Връчване на плакет и сертификати за посланици на Европейския парламент на учители и ученици от Иновативно СУ “Св. св. Кирил и Методий” – гр.Велинград.

                        

                                                                                             

 

 

 

Посещение на доброволци от VI Б клас в „Клуба на инвалида“ – Велинград

        Доброволците от клуба  под  мото „Подай ръка на нуждаещ се!“  с    ръководител Зоя Антонова се включиха в инициативи за коледните и новогодишни празници. Изработиха картички и направиха подаръци, които подариха на хората от „Клуба на инвалида“ – Велинград. За поредна година подготвиха и представиха за специална програма за тях.

 

 

 

 

 

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Bulgarian Bulgarian English English French French German German Greek Greek Romanian Romanian Russian Russian Serbian Serbian Spanish Spanish Turkish Turkish