Обучение и представяне на виртуална реалност

      Мястото е Иновативно СУ „Св.св. Кирил и Методий”, Велинград, а участници- екипът от учители, които имат за цел да превърнат класните стаи в една по-интересна, мотивираща и споделена с учениците среда. В тази връзка на 13.02.2018г. ръководството на училището, съвместно с екипа на Юнион Интерактив, организира квалификационно обучение за работа със софтуерния продукт на Mozaik Educatin- MozaBook и презентация на иновативната за България технология  zSpace.

   

     Под формата на тренинг сесия педагогическите специалисти се запознаха с информационните ресурси за работа чрез новата образователна платформа и нейното внедряване в учебния процес. MozaBook е иновация в образованието и може да се използва в дългосрочен план, дори и при настъпили промени в съдържанието на учебниците и учебните програми, каквато е тенденцията днес.

     Интерес предизвика и перспективният модел на дигитално обучение, наречен „All-in-One”. При него чрез станции за виртуална реалност учителят може да преподава по наистина неповторим начин- чрез визуализация и интерактивност. За радост на нашите ученици, технологията  zSpace позволява те да са активни участници в часа- „асистенти” на своите учители, с нагласа за учене.

     Това, което до днес не бе възможно в клас, вече е реалност! С новите придобивки училището ни прави амбициозна крачка по пътя на по-доброто и по-ефективно образование, а иновациите и модерната учебна среда са ключ към всичко останало!

      Илияна Гагова

      ст. уч-л. по БЕЛ

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Bulgarian Bulgarian English English French French German German Greek Greek Romanian Romanian Russian Russian Serbian Serbian Spanish Spanish Turkish Turkish