Световна седмица на предприемачеството

Sn002

     За първи път Световната седмица на предприемачеството стартира през 2008 г. в 77 държави с две основни цели – да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите. Тя е най- мащабният празник на новаторите и предприемачите.
Интересна беседа в Световната седмица изнесе г-жа Магда Бизева, преподавател в ПГИТ”Алеко Константинов” на учениците от 2.а,2.б и 4.б класове.

      На достъпен език тя им разказа що е предприемачество. Те споделиха своите мечти и за това, какви искат да станат ,когато пораснат. Госпожа Бизева им отговори с историята на Марк Зукърбърг, създателя на Facebook.Освен,че е най-младият милиардер, той е и дарител. Последното дарение, което е направил е на университета в Харвард.
В края на срещата им отправи предизвикателство – от празна пластмасова бутилка да приготвят украшение за Коледа. И им обеща, че ще дойде в средата на месец декември, за да види резултатите. А за най-интересните изделия ще има и награди.
Предприемачеството е упоритост в преследване на мечтата и въображение при реализацията й.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Powered by soukim.com | ReDesigned by: St. Ushev 2006-2012
Добре дошли на сайта на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" Велинград!
close